La Chablisienne
Vaulorent
-
Maksymalna temperatura10
-
Potencjał leżakowania5-7 lat
-
Jednostka miaryButelka
-
KrajFrancja
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
Minimalna temperatura8.00
-
KolorBiałe
Potrawy
Sushi, grillowane ryby, owoce morza
Więcej informacji
Owoce Chardonnay do produkcji 1er Cru Vaulorent pochodzą
z krzaków w wieku 25 lat. Fermentacja zachodzi w zbiornikach ze stali
nierdzewnej oraz dębu. Dojrzewanie nad osadem trwające 12 miesięcy odbywa się w
tych samych kadziach i beczkach.
Informacje o produkcie
- Producent
- La Chablisienne
- Maksymalna temperatura
- 10
- Potencjał leżakowania
- 5-7 lat
- Jednostka miary
- Butelka
- Kraj
- Francja
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Minimalna temperatura
- 8.00 st.C
- Apelacja
- Chablis Premier Cru AOC
- Kolor
- Białe
- Nagrody
- Wine Spectator 90 pkt.