Niepoort
Barbeito Sir Ceal 5 YO
-
KrajMadera
-
Maksymalna temperatura13
-
Jednostka miaryButelka
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
Minimalna temperatura11.00
-
KolorBiałe
Potrawy
Sernik słony karmel
Więcej informacji
Madera stworzona we współpracy z Ricardo Diogo, odzwierciedla wspólną tożsamość tych dwóch „panów” , sadzona na wysokościach i zbierana nieco wcześniej praktyka od dawna uskuteczniana w stylu Niepoort.
Do produkcji wykorzystywane są tylko winogrona szczepu Sercial, z winorośli uprawianych w regionie Seixal, położonym nad morzem i wystawionym na intensywne działanie morskiego powietrza, które charakteryzuje północne wybrzeże Madery.
Sir Ceal leżakuje w Canteiro przez ponad 5 lat w beczkach z francuskiego dębu. Do tej partii wybrane zostały wina, które leżakowały w stabilnych temperaturach przez cały rok. Zaowocowało to winem o ogromnej elegancji.
Informacje o produkcie
- Producent
- Niepoort
- Kraj
- Madera
- Maksymalna temperatura
- 13
- Jednostka miary
- Butelka
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Minimalna temperatura
- 11.00 st.C
- Zawartość alkoholu
- 19,1 %
- Kolor
- Białe
Producent