Vida Peter

Bikaver

  • Potencjał leżakowania
    5-7 lat
  • Jednostka miary
    Butelka
  • Minimalna temperatura
    16.00
  • Maksymalna temperatura
    18
  • Ilość sztuk w kartonie
    6.00
  • Kraj
    Węgry
  • Kolor
    Czerwone
Pokaż szczegóły

Potrawy

Szakszuka, ragoût, gulasz z dzika

Więcej informacji

Bikaver to rodzaj wina kojarzony zwłaszcza z regionem Eger, choć to ponoć w Szekszard ten tradycyjny blend ma dłuższą tradycję produkcji. 

Po zakonczonej fermentacji wino dojrzewa przez 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie przelewane jest na kolejne 24 miesiące do uzywanych beczek z dębu węgierskiego o różnej pojemności (300, 500 i 1000 l)
50% Kekfrankos, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon, 10% Kadarka.
Bikaver z rocznika 2017 jest uważany przez producenta za szczególnie udany!

Informacje o produkcie

Producent
Vida Peter
Potencjał leżakowania
5-7 lat
Jednostka miary
Butelka
Minimalna temperatura
16.00 st.C
Maksymalna temperatura
18
Ilość sztuk w kartonie
6.00
Kraj
Węgry
Zawartość alkoholu
13,0 %
Kolor
Czerwone
Nagrody
Decanter 90 pkt., James Suckling 91 pkt.
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #