Vida Peter
Bikaver
-
Potencjał leżakowania5-7 lat
-
Jednostka miaryButelka
-
Minimalna temperatura16.00
-
Maksymalna temperatura18
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
KrajWęgry
-
KolorCzerwone
Potrawy
Szakszuka, ragoût, gulasz z dzika
Więcej informacji
Bikaver to rodzaj wina kojarzony zwłaszcza z regionem Eger, choć to ponoć w Szekszard ten tradycyjny blend ma dłuższą tradycję produkcji.
Po zakonczonej fermentacji wino dojrzewa przez 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie przelewane jest na kolejne 24 miesiące do uzywanych beczek z dębu węgierskiego o różnej pojemności (300, 500 i 1000 l)
50% Kekfrankos, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon, 10% Kadarka.
Bikaver z rocznika 2017 jest uważany przez producenta za szczególnie udany!
Informacje o produkcie
- Producent
- Vida Peter
- Potencjał leżakowania
- 5-7 lat
- Jednostka miary
- Butelka
- Minimalna temperatura
- 16.00 st.C
- Maksymalna temperatura
- 18
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Kraj
- Węgry
- Zawartość alkoholu
- 13,0 %
- Kolor
- Czerwone
- Nagrody
- Decanter 90 pkt., James Suckling 91 pkt.