Geografico

Brunello di Montalcino

  • Potencjał leżakowania
    10-15 lat
  • Kraj
    Włochy
  • Minimalna temperatura
    16.00
  • Kolor
    Czerwone
Pokaż szczegóły

Potrawy

Comber z jelenia, steki, karkówka pieczona

Więcej informacji

Winogrono jest zbierane przeważnie w październiku. Fermentacja odbywa się w stalowych kadziach przez 15-20 dni. Charakterystyczny smak i zapach Brunello di Montalcino pochodzi z okresu starzenia kiedy to świeżo sfermentowane wino pochłania aromaty z drewna beczki. Wino dojrzewa w dębie przez okres co najmniej 2 lat i kolejne 6 miesięcy w butelkach. Przed butelkowaniem wino jest nadal przechowywane w temperaturze kontrolowanej średnio przez okres 2 lat i 6 miesięcy. Na rynek trafia po upływie 5 lat od zbiorów.

Informacje o produkcie

Producent
Geografico
Potencjał leżakowania
10-15 lat
Kraj
Włochy
Minimalna temperatura
16.00 st.C
Apelacja
Brunello di Mont. DOCG
Zawartość alkoholu
14,0 %
Kolor
Czerwone
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #