Tamada
Qvevri White
-
Maksymalna temperatura14
-
KrajGruzja
-
Potencjał leżakowania10-15 lat
-
Minimalna temperatura8.00
-
KolorPomarańczowe
Potrawy
Sery twarde starzone, ramen
Więcej informacji
Wino skomponowane jest z rdzennych gruzińskich szczepów Rkatsiteli (60%), Mtsvane (30%) oraz Kisi (10%). Część winogron trafia do qvevri wraz z szypułkami, a fermentacja i maceracja na skórkach trwają 6 miesięcy. Po tym czasie wino trafia na okres 12 miesięcy do używanych dębowych beczek.
Informacje o produkcie
- Producent
- Tamada
- Maksymalna temperatura
- 14
- Kraj
- Gruzja
- Potencjał leżakowania
- 10-15 lat
- Minimalna temperatura
- 8.00 st.C
- Apelacja
- Kakheti
- Zawartość alkoholu
- 12,5 %
- Kolor
- Pomarańczowe
- Nagrody
- IWC 2018 Gold Medal