Suavia
Le Rive
-
Potencjał leżakowania5-7 lat
-
KrajWłochy
-
Minimalna temperatura13.00
-
KolorBiałe
Potrawy
Sery miękkie, pieczony kurczak
Więcej informacji
Wino fermentuje w stalowanych kadziach a następnie przez 15 miesięcy dojrzewa - 30% w beczkach z francuskiego dębu, 70% w stalowych kadziach. Po zmieszaniu w kadziach wino dojrzewa kolejne 15 miesięcy, po zabutelkowaniu leżakuje jeszcze 12 miesięcy zanim trafi do sprzedaży.
Informacje o produkcie
- Producent
- Suavia
- Potencjał leżakowania
- 5-7 lat
- Kraj
- Włochy
- Minimalna temperatura
- 13.00 st.C
- Apelacja
- Veronese IGP
- Zawartość alkoholu
- 13,5 %
- Kolor
- Białe
- Nagrody
- Gambero Rosso 2 Bicchiere, Wine Spectator 91 pkt