Casanova di Neri
Rosso di Montalcino
-
Potencjał leżakowania5-7 lat
-
KrajWłochy
-
Minimalna temperatura16.00
-
Maksymalna temperatura18
-
KolorCzerwone
Potrawy
Sery twarde starzone, steki, risotto z grzybami
Więcej informacji
Aromat:
Rubinowy kolor z refleksami granatu. Aromaty wiśni maraschino, fiołków i czerwonych owoców.
Smak:
W ustach wielka finezja, delikatność i elegancja. Miękkie taniny na finiszu. ”Młode Brunello” doskonałej jakości. Wskazana dekantacja. Dojrzewanie 15 miesięcy w dębowej beczce. Potencjał starzenia:10 lat
Potrawy:
Toskańskie wędliny i sery, gulasze, makarony z mięsnymi sosami
Nagrody:
Wine Spectator 90 pkt
Informacje o produkcie
- Producent
- Casanova di Neri
- Potencjał leżakowania
- 5-7 lat
- Kraj
- Włochy
- Minimalna temperatura
- 16.00 st.C
- Maksymalna temperatura
- 18
- Apelacja
- Rosso di Montalcino DOC
- Zawartość alkoholu
- 13,5 %
- Kolor
- Czerwone