L'Opera Winnica
Sol Sol
-
Maksymalna temperatura13
-
Jednostka miaryButelka
-
KrajPolska
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
Minimalna temperatura12.00
-
KolorBiałe
Potrawy
Sery miękkie, aperitif
Więcej informacji
W celu stworzenia Sol Sol winogrona są zbierane w dwóch partiach: pierwsza część winogron zbierana jest na początku września, aby zachować chrupiący charakter i żywe nuty, druga partia zbierana jest na początku października, kiedy winogrona są w pełni dojrzałe. Ten zabieg nadaje ostatecznemu winu wyrazistość i strukturę. Obie partie winogron są poddane miękkiemu prasowaniu i fermentowane są przez około 12 dni w temperaturze 18°C. Po zakończeniu fermentacji, wina są mieszane i przechowywane w specjalnych stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze 15 - 16°C, aż do umieszczenia wina w butelce.
Informacje o produkcie
- Producent
- L'Opera Winnica
- Maksymalna temperatura
- 13
- Jednostka miary
- Butelka
- Kraj
- Polska
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Minimalna temperatura
- 12.00 st.C
- Zawartość alkoholu
- 12,5 %
- Kolor
- Białe
- Nagrody
- Wine Expo Polska srebro