Castello di Volpaia
Volpaia Vermentino
-
Potencjał leżakowania1-2 lata
-
KrajWłochy
-
Jednostka miaryButelka
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
Minimalna temperatura8.00
-
KolorBiałe
Potrawy
Sery miękkie, makaron pesto, owoce morza
Więcej informacji
Po fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, wino dojrzewa nad osadem przez 6 miesięcy.
Informacje o produkcie
- Producent
- Castello di Volpaia
- Potencjał leżakowania
- 1-2 lata
- Kraj
- Włochy
- Jednostka miary
- Butelka
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Minimalna temperatura
- 8.00 st.C
- Apelacja
- Maremma Toscana DOC
- Zawartość alkoholu
- 13,0 %
- Kolor
- Białe
- Certyfikaty
- Wino organiczne
- Nagrody
- James Suckling 91 pkt., Wine Enthusiast 90 pkt.