Giacomo Fenocchio
Barolo
-
Potencjał leżakowania15-20 lat
-
KrajWłochy
-
Jednostka miaryButelka
-
Minimalna temperatura16.00
-
Ilość sztuk w kartonie6.00
-
KolorCzerwone
Potrawy
Sery twarde starzone, dziczyzna
Więcej informacji
Rozciągnięta, spontaniczna fermentacja ze skórkami trwająca aż 40 dni! Dojrzewanie przez 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie 30 miesięcy w fouder z dębu slawońskiego o pojemności 25 - 30 hl.
"Podstawowe" Barolo Giacomo Fenocchio wyprodukowane jest z owoców zebranych z niewielkiej parceli o powierzchni zaledwie 1 ha leżącej nieopodal miasteczka Monforte d'Alba. Roczna produkcja wynosi 7000 butelek.
"Podstawowe" Barolo Giacomo Fenocchio wyprodukowane jest z owoców zebranych z niewielkiej parceli o powierzchni zaledwie 1 ha leżącej nieopodal miasteczka Monforte d'Alba. Roczna produkcja wynosi 7000 butelek.
Informacje o produkcie
- Producent
- Giacomo Fenocchio
- Potencjał leżakowania
- 15-20 lat
- Kraj
- Włochy
- Jednostka miary
- Butelka
- Minimalna temperatura
- 16.00 st.C
- Ilość sztuk w kartonie
- 6.00
- Apelacja
- Barolo DOCG
- Kolor
- Czerwone