Giacomo Fenocchio

Barolo

  • Potencjał leżakowania
    15-20 lat
  • Kraj
    Włochy
  • Jednostka miary
    Butelka
  • Minimalna temperatura
    16.00
  • Ilość sztuk w kartonie
    6.00
  • Kolor
    Czerwone
Pokaż szczegóły

Potrawy

Sery twarde starzone, dziczyzna

Więcej informacji

Rozciągnięta, spontaniczna fermentacja ze skórkami trwająca aż 40 dni! Dojrzewanie przez 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie 30 miesięcy w fouder z dębu slawońskiego o pojemności 25 - 30 hl. 
"Podstawowe" Barolo Giacomo Fenocchio wyprodukowane jest z owoców zebranych z niewielkiej parceli o powierzchni zaledwie 1 ha leżącej nieopodal miasteczka Monforte d'Alba. Roczna produkcja wynosi 7000 butelek.

Informacje o produkcie

Producent
Giacomo Fenocchio
Potencjał leżakowania
15-20 lat
Kraj
Włochy
Jednostka miary
Butelka
Minimalna temperatura
16.00 st.C
Ilość sztuk w kartonie
6.00
Apelacja
Barolo DOCG
Kolor
Czerwone
Pobierz kartę produktu
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #